De komende tijd wordt de Oude Redschuur aan de Rijnmond onder andere gebruikt als informatiecentrum voor de Limes Bubble Barrier, het bellenscherm in het achterliggende Uitwateringkanaal dat er voor zorgt dat plastic uit de Oude Rijn niet in zee terecht komt, en initiatiefnemer Coast Busters.
Afgelopen dinsdag kreeg een peuterklas uit Valkenburg een rondleiding en uitleg over het belang dat plastic niet in de natuur, op straat of in het water thuishoort en hoe dat te voorkomen. De peuters gingen daarna jutten op het Katwijkse strand, op zoek naar plastic en ander zwerfafval.
Komende zaterdag (15 oktober) kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur de expositie van Coast Busters zelf gaan bekijken in de Redschuur. U kunt dan ook uitleg krijgen over die Limes Bubble Barrier en die van dichtbij gaan bekijken.

De Oude Redschuur blijft ook beschikbaar voor andere cultuur- en maatschappelijke initiatieven, activiteiten en evenementen, zoals exposities, vergaderingen, muziek- en theateroptredens. Voor informatie: info@kattekseculturen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.