In de voormalige botenloods (Oude Redschuur) van de KNRM aan de Rijnmond is afgelopen zaterdag (11 juni) de nieuwe expositie ‘52º NB 4º OL – Een blik op de locatie’ geopend. Pam Vis-Feijtes, Danielle de Vos en Francis Dupuis van atelier De Kunstplaats in Noordwijk exposeren in drie weekenden van juni hedendaagse kunst in de Oude Redschuur in Katwijk.

De expositie bestaat onder andere uit keramiek, draadwerk, tekeningen, installaties. Een aantal van de getoonde kunstwerken reflecteren het werken in de voormalige botenloods van de reddingsmaatschappij KNRM Katwijk aan de Rijnmond. De drie kunstenaars gebruikten de afgelopen anderhalf jaar de botenloods als atelier, waar in de coronatijd met groot gemak op ruime afstand van elkaar kon worden gewerkt. De Oude Redschuur bood niet alleen ruimte, maar is ook een bijzondere locatie en inspirerende plek vinden de drie kunstenaars.

Op de expositie in de Oude Redschuur is divers werk te zien van verschillende materialen, variërend van sculpturen, zoals kinderhoofdjes en grote keramieken koppen, door Vis-Feijtes tot kunstwerken van metaaldraad of door een mix van materiaal, zoals hoornschelpen met koperdraad en messing van De Vos. Van Dupuis uit Katwijk zijn vooral installaties te zien, waarvan er enkele nadrukkelijk te maken hebben met de plek waar die gemaakt zijn, de Oude Redschuur. Andere werken refereren aan de coronatijd.

De expositie in de Oude Redschuur aan de Rijnmond 200 in Katwijk is nog te zien op zaterdag 18 en zondag 19 juni, en zaterdag 25 en zondag 26 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.