De oude Noordwijkse reddingboot Kurt Carlsen staat sinds afgelopen zaterdag (14 mei) in de Oude Redschuur in Katwijk. De reddingboot raakte zijn plek kwijt in Noordwijk en moest noodgedwongen uitwijken naar Katwijk. Vanuit de voormalige botenloods aan de Rijnmond kan het varend monument deze zomer meerdere keren op strand te water om te oefenen of deel te nemen aan evenementen in de verschillende kustplaatsen.


De voormalige bootloods van de KNRM Katwijk biedt in de wintermaanden onderdak aan de oud bomschuit KW88, die vorige week donderdag naar zijn plek aan de Boulevard is gebracht. In het verleden was de loods de standplaats voor onder andere de Katwijkse reddingboten Casparis en Barend van Spreekens, die identiek zijn aan de Kurt Carlsen, die van 1953 tot 1990 in Noordwijk was gestationeerd

Afgelopen zaterdagochtend kwam de Kurt Carlsen vanuit Noordwijk varend over zee naar het Katwijkse noordstrand, op strand gevolgd door de tractor, genaamd ‘Zee-egel’, en de lanceerwagen, waarmee de reddingboot naar de Oude Redschuur werd gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.