De strijd van tien vrouwen met de elementen leverde een bijzondere collectie textielkunst op. Onder de naam Windkracht 10 toonden tien textielkunstenaars voor het eerst gezamenlijk hun werk op Schouwen Duivenland tijdens de jaarlijkse grote Kunstschouw. In de haven van Burgsluis was het werk overgeleverd aan water, zon en heel veel wind.


De leden van Windkracht 10 komen in 2022 terug naar de kust en hebben dit ook als hun thema gekozen. In de Oude Redschuur, de voormalige botenloods van KNRM Katwijk aan de Rijnmond in Katwijk aan Zee, wordt hun textielkunst geëxposeerd.


Windkracht 10 bestaat uit Cherylin Martin, Cora de Kok, Dery Timmer, Dirkje van der Horst, Greet van Duijn, Hannelieke van de Beek, Hanny Couwenhoven, Kun Speelman en Toos Huisman.

De tentoonstelling is opgedragen aan Els van Baarle die eind vorig jaar overleed. Speciaal voor de tentoonstelling in de Oude Redschuur maakte ze een installatie waarin ze blauwdruk-techniek cyanotypie gebruikte (zie foto).


De expositie is te zien vrijdag 8 t/m maandag 18 juli, alle dagen van 11.00 tot 19.00 uur. Tijdens de expositie is een aantal kunstenaars van Windkracht 10 aanwezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.